Wie zijn wij

Wie zijn wij

Mijn naam is Nelleke, een groot dieren- en natuurliefhebber.

Inmiddels heb ik al 40 jaar honden, een leven zonder hen kan ik me niet meer voorstellen. Paarden spelen al 50 jaar een grote rol in mijn leven. Ik werk met trekpaarden en ben vaak met mijn shetlander en de kar op pad. Kanaries en kaketoes hebben ook jaren een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Voor natuurmonumenten ben ik gids op het eiland Tiengemeten.

Ik heb 35 jaar les gegeven in het basisonderwijs. Daarmee ben ik in 2017 na een moeilijke periode in mijn leven gestopt. Ik kwam terecht bij een hondenspiegelcoach voor een persoonlijke spiegeling. Dit heeft mij zoveel mooie inzichten gegeven dat ik heb besloten mijn hart te volgen.

Inmiddels ben ik zelf gecertificeerd spiegelcoach en zet daarvoor mijn honden in. Mijn doel is om anderen samen met mijn honden de nodige inzichten te geven.

De honden waar ik mee werk zijn:

Caro

Caro, een langharige zwitserse witte herderteef. Ze is vriendelijk, duidelijk, voelt mensen goed aan. Laat beslist niet met zich sollen. Zij is als pup bij mij gekomen, ze hoort al jaren bij mijn roedel.

Heiko

Heiko, een langharige oudduitse herderreu. Hij is groot, heeft dat zelf niet in de gaten. Deze hond moet eerst het vertrouwen winnen voordat hij zich geeft, maar als dat er is spiegelt hij op een prachtige manier. Hij is op latere leeftijd in de roedel gekomen.

Ricky

Ricky is een teefje, geboren in 2017 in Hongarije, en daar met haar broertjes en zusjes te vondeling gelegd.
Welke rassen erin zitten weten we niet, ze lijkt op een klein herdertje.
Ze is door Nederlandse mensen hierheen gehaald, toen ik haar snuitje zag was ik gelijk verkocht.
Het is een open, vrolijk hondje, superenthousiast. Goed voor de vrolijke, speelse noot tijdens het spiegelen en de wandelingen.

Onoplosbaar conflict

In september 2019 is Ricky bij ons gekomen. Een leuke vrolijke hond, spannend was haar verhouding met Caro. Het botste regelmatig, soms gingen ze zo ver dat ze elkaar zouden verwonden.

Toch wilde ik het een kans geven en hoopte dat Ricky na de sterilisatie in januari wat ander gedrag zou gaan vertonen richting Caro.
Tot mijn grote spijt worden de confrontaties heftiger en moet ik vaker stevig ingrijpen als roedelleider.
De spanning in huis is te snijden. Heiko gaat alle problemen uit de weg, Ricky valt hem niet lastig.
Caro geeft ook duidelijke signalen af aan Ricky maar die pakt deze niet op.

Deze laatste week van februari gaat het elke keer mis. Caro verdrietig en in de stress, Heiko stress, Ricky hyper en ik moet verdrietig een knoop doorhakken.
Dit is niet langer houdbaar, Ricky krijgt een fijn ander huis bij mijn zusje en zwager.
Zij waren al op zoek naar een ́ Ricky-hondje ́ zoals ze zelf zeiden. Na 2 akita ́s werd het tijd voor een kleiner hondje.
Dat Ricky daar op haar plaats zal zijn weet ik zeker. Gelukkig blijft ze in de familie en zullen we elkaar regelmatig zien.

Hier zal de rust in de roedel snel terugkeren. Zeker voor Caro is dit fijn, ik hoop dat zij nog een paar fijne jaren bij mij zal zijn.